vr2020_950
KALENDÁŘ AKCÍ

Závody u nás i v zahraničí v období od 14. června do 20. června 2021.
otevřít kalendář

VIDEO TÝDNE

Každý týden nové video, která pro vás hledáme.

ukázat videa

Prohlášení ČSMS

Tisková zpráva ČSMS
Prohlášení ČSMS
04.12.2011

Přechod sportovní autority pro motocyklový sport potvrdí v Praze zvláštní komise FIM.

Valné shromáždění Mezinárodní motocyklové federace se na svém jednání v Portugalsku zabývalo změnou sportovní autority pro motocyklový sport v České republice, již ministr školství, mládeže a tělovýchovy 7. října odebral Autoklubu ČR a přidělil Českému svazu motocyklového sportu.

Závěrem jednání Valného shromáždění je rozhodnutí o zřízení zvláštní komise, která navštíví Českou republiku a ujistí se, že rozhodnutí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy převést sportovní autoritu na ČSMS je platné.

Valné shromáždění FIM tímto krokem reaguje na intenzivní zavádějící kampaň ze strany Autoklubu ČR. Při jednáních, která jsme vedli s FIM v průběhu listopadu, jsme naráželi na řadu dezinformací včetně zpochybňování mandátu ministra školství, které se k představitelům FIM dostávaly z České republiky. Pracovní skupina má za úkol potvrdit změnu národní autority přímo na místě, tak aby byly vyloučeny jakékoliv spekulace.

Autoklubu ČR se podařilo u funkcionářů FIM vytvořit dojem, že přechod autority je nestandardní. Fakt je ale takový, že proces, kterým byla Autoklubu ČR autorita odebrána, je zcela běžný a rozhodnutí ministra školství je platné. Jsem přesvědčený, že zvláštní komise dojde ke stejnému závěru.

ČSMS se zásadně ohrazuje proti tvrzení Autoklubu ČR, že Valné shromáždění rozhodlo v neprospěch ČSMS.

Karel Abraham v. r.
prezident ČSMS