vr2020_950
KALENDÁŘ AKCÍ

Závody u nás i v zahraničí v období od 14. června do 20. června 2021.
otevřít kalendář

VIDEO TÝDNE

Každý týden nové video, která pro vás hledáme.

ukázat videa

Prohlášení ČSMS ze dne 8.12.2012

Tisková zpráva ČSMS
Prohlášení ČSMS ze dne 8.12.2012
08.12.2011

Narozdíl od konkurenčních webu zde dáváme prostor oběma stranám, i proto tu máme dnešní reakci ČSMS na zprávy Autoklubu ČR vydané po kongresu FIM v Estorilu.

Vážení příznivci motocyklového sportu, vážení sportovci, pořadatelé a činovníci.

Dovolte mi reagovat na snůšku absurdních a nepravdivých tvrzení, která Autoklub ČR zveřejňuje po zasedání Valného shromáždění FIM v Portugalsku. My všichni, příznivci motocyklového sportu, sportovci, pořadatelé a činovníci, jsme znepokojováni nesmyslnou propagandou ze strany Autoklubu ČR, která má jediný účel: znechutit, vystrašit či odradit všechny, kteří jsou připraveni pracovat na zlepšení podmínek motocyklového sportu v České republice.

Neustálé útoky, překrucování reality a účelové vytváření polopravd jsou - bohužel pro motocyklový sport - jedinou oblastí, v níž Autoklub ČR vyniká. Považuji za nedůstojné se tomuto stylu komunikace přizpůsobovat a věřím, že čas, který jsme nuceni obraně před útoky AČR věnovat, budeme už brzy moci společně využít účelněji k práci ve prospěch motocyklového sportu.

Přesto mi dovolte, abych reagoval na sérii nepravd, které Autoklub ČR zastoupený Generálním sekretářem Karlem Naušem zveřejnil ve své tiskové zprávě z 6. 12. 2011 a která mají zpochybnit závěry víkendového zasedání FIM v Estorilu.

- členství Autoklubu ČR ve FIM je jednoznačně zpochybněno. Představenstvo rozhodlo o zřízení zvláštní komise, která má za úkol rozhodnout o přechodu členství ve FIM na Český svaz motocyklového sportu a to neprodleně.

- o členství ve FIM rozhodne zvláštní komise, která Českou republiku navštíví v horizontu týdnů a její rozhodnutí bude platné již pro sezonu 2012. Komise má za úkol prověřit, zda přechod sportovní autority proběhl standardním způsobem, přičemž jediným, kdo tuto realitu zpochybňuje, je Autoklub ČR a jeho prezident Roman Ječmínek.

- ministr školství nikdy nezpochybnil pravomoc FIM rozhodovat o svých členech, což dokládáme jeho dopisem, který odeslal FIM 7. října 2011. Ministr školství v něm FIM informuje, že „ČSMS je jedinou a nejvyšší sportovní autoritou v České republice pro oblast motocyklového sportu“ a toto rozhodnutí zůstává v platnosti.

- toto rozhodnutí fakticky vede k tomu, že na národní úrovni je jediným oprávněným subjektem zastřešujícím motocyklový sport a zároveň jediným partnerem v této oblasti pro jednání s ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy (včetně finančních záležitostí pro sezonu 2012) nezpochybnitelně Český svaz motocyklového sportu.

Na závěr považuji za nutné upozornit na to, že tvrzení, která Autoklub ČR prezentuje, nejsou podložena z jeho strany jediným důkazem. Jde pouze o zcestné domněnky a netroufám si hodnotit, jestli vznikají na základě nedostatku informací, nebo jsou cíleným útokem poškozujícím Český svaz motocyklového sportu a v důsledku celý motocyklový sport. Bez ohledu na to vyzývám tímto Autoklub ČR, aby přestal šířit lživé informace mezi osoby činné v motocyklovém sportu i na veřejnost.

Karel Abraham
prezident ČSMS